Hjem | Artikler | Viktigheten av ordentlig design og teknologi

Viktigheten av ordentlig design og teknologi

Det finnes i dag mange nettbutikker i alle mulige kategorier, og mange ønsker også å sette opp sin egen bedrift på nett. Uansett om man har en landbasert bedrift som også kan levere tjenester på nett eller man ønsker å starte noe fra bunnen av, er det mye å tenke gjennom før man lanserer nettbutikken. Og for å gi kunder og brukere en så smidig og helhetlig opplevelse som mulig, er nettopp design og teknologi viktige faktorer å perfeksjonere. Her ser vi nærmere på noen tips og punkter du må tenke gjennom relatert til design og utforming av en nettbutikk eller annen form for nettside.

Forfatter: Redaktør
Publisert: 28.07.23

Viktigheten av ordentlig design og teknologi

Tenk gjennom farger og interaktivitet

Førsteinntrykk er alfa og omega når det kommer til nettsider, og målet er å fange oppmerksomhet samtidig som man tydelig får gjennom sitt hovedbudskap. I alt man gjør er det viktig at merkevaren og produktet som selges kommer tydelig gjennom, og her er alle detaljer viktige – inkludert valg av farger, teksttype osv. For å få til dette er det viktig å hente inspirasjon, og her er en ukjent sektor mange ikke tenker gjennom pengespill på nett. Ettersom denne sektoren har eksplodert har utviklere blitt utrolig dyktige på å designe morsomme og interaktive spill som Sweet Bonanza, hvor farger og animasjoner brukes til å holde spilleren engasjert og skape et interaktivt univers.

Det å ta inspirasjon fra spill og andre nettbutikker er en veldig god idé, samtidig som man må tenke gjennom hva som fungerer for sin bedrift og ikke. Innen noen sektorer kan sterke farger og morsomme animasjoner passe perfekt, mens for andre gjelder det å ha enkle design med klassiske farger og ganske så lite ekstra. Hva som passer best for deg avhenger av hva du har som mål å formidle, men det viktigste er å finne et klart tema og holde seg til dette. Dersom man for eksempel går for én kontrastfarge som oransje eller rosa, burde dette gjenspeiles i alt man gjør – i ulike grader – slik at man har en rød tråd i design og merkevarebygging.

Skap en gjenkjennbar merkevare

For å bygge videre på det vi nevner ovenfor, er det å bygge en sterk og gjenkjennbar merkevare et utrolig viktig punkt. Dersom man ønsker å bygge en nettbutikk som vokser til å bli en stor favoritt alle kjenner til, er det viktig at den er enkel å kjenne igjen i reklamer, på sosiale medier osv. – igjen ved hjelp av en klar rød tråd. Dette starter med å velge et navn som er enkelt å forstå og som gjerne passer direkte til den sektoren man befinner seg i. Så gjelder det å bygge en merkevare rundt dette navnet, nesten som en personlighet.

For å bygge en klar merkevare hjelper det ikke bare å tenke på designdetaljer som farger og bildebruk, men det er også viktig å sikre at alt holder samme tone og standard. Dette gjelder blant annet for tekstene man skriver på nettsiden og innlegg man poster på sosiale medier. Man skal enkelt kunne gjenkjenne at dette er samme bedrift og raskt forstå hva denne bedriften fokuserer på og står for. Derfor kan det være nyttig å skape en klar stemme fra starten og ha klare retningslinjer for hvordan man kan sikre at denne skinner gjennom i alt som utvikles videre.

Brukervennlighet for alle enheter

Bra design og teknologi gjelder ikke bare for det man ser på skjermen, men også for hvordan alt fungerer i bakgrunnen. Mange ønsker en nettbutikk med flotte løsninger, store og klare bilder, videoer og lignende, men det er viktig å ikke bare tenke på hvordan det hele vil se ut, men også hvordan det passer sammen og hva dette betyr for nettsidens hastighet og brukervennlighet. For å oppnå suksess blant kunder er nemlig brukervennlighet noe av det aller viktigste å prioritere.

For å få dette til må man blant annet tenke gjennom smarte menyløsninger, enkle knapper for de viktigste handlingene man skal utføre, farger som komplementerer hverandre og gjør det enkelt å lese det som står osv. Det er mange små detaljer som må fungere for at alt skal være perfekt, og dette kan føles kjedelig og utfordrende å jobbe med – men det er utrolig viktig. Små mangler og feil kan nemlig ha store konsekvenser hvis de sender potensielle kunder bort fra butikken.

I dagens moderne tidsalder er det også viktig å huske på at de fleste nordmenn ikke bare besøker nettbutikker via datamaskinen lenger. Derfor er det utrolig viktig at nettsidens brukervennlighet fungerer like godt på små skjermer som store, og ha et tilpasningsdyktig design som enkelt former seg etter enheten man bruker. Da mange i dag kun benytter seg av mobilen for surfing og handling på nett, er det viktig at nettsiden er like enkel og god å bruke via mindre skjermer som på desktop.

Photo by Mailchimp on Unsplash

De siste nettbutikkene


Kategorier


Siste nyheter


Siste pressemeldinger


Siste artikler


Tilfeldig valgt nettbutikk

AllMedical
Nettbutikk for medisinsk utstyr

Les mer Besøk

Statistikk

Antall nettbutikker: 1340

Samarbeidspartnere

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla

Epost: hei@braadland.no
Org nr 912 503 097

Om Nettbutikk365.no