Hjem | Artikler | Redd for å bli svindlet i nettbutikk? Her er hvordan du sikrer deg

Redd for å bli svindlet i nettbutikk? Her er hvordan du sikrer deg

Er du en av dem som føler deg utrygg på nett og ikke vil handle fra nettbutikker? Da er du kanskje ikke alene. Vi har sett en stor økning av nettbutikker som har blitt mulig fordi serverne er store nok til å håndtere den økte aktiviteten. E-handelsbutikker gir oss kjempegode tilbud og større valgmulighet, og er dessuten mer miljøvennlig, fordi mange ledd i verdikjeden kuttes.

Forfatter: Redaktør
Publisert: 13.12.21

Som vi har sett er det mange som har blitt svindlet når de er på nett. Det er ikke nødvendigvis nettbutikken selv som svindler deg, selv om man kan ha kommet over en falsk nettbutikk. Som regel er det kyniske aktører som ikke har annet enn pengene dine i sikte. De utnytter folks uvitenhet og systemenes svakheter og smutthull. Men det er mange metoder for å unngå å bli svindlet på. Det kan være greit å vite først som sist, da nettbutikker har kommet for å bli. Internett er vårt nye kjøpesenter, og i senteret finner vi forhandlerne som er nettbutikkene.

Slik kan du bli svindlet

Svindlerne er stort sett alltid ute etter kortinformasjonen din. De kan late som de ringer fra nettbutikken og ber deg opplyse om kontodetaljene, eller overvåke deg på kyniske måter. Det er her de fleste blir svindlet, da programvare installeres og henter ut detaljer fra personalia og kredittkort.

Slik unngår du å bli svindlet

Man kommer ikke bort fra at det er viktig å tenke seg godt om når man handler i nettbutikken. Man må gjøre seg noen formeninger og ta forhåndsreglene. Gjør man dette har man en god sak dersom uhellet skulle være ute. Men det er flere ting som kan hjelpe for å unngå svindel.

Bruk et kredittkort

Ved å bruke kredittkort på nett, så vil man ikke levere ut viktige detaljer. Foruten at man kan utsette betaling og få 45 dagers rentefrihet, så er kredittkort også bra fordi om man skulle bli svindlet, så vil man få igjen pengene man har blitt svindlet for. Får du derimot problem med produktene, feil eller mangler, så har du også en bedre sak med kredittkortet.

Bytt passord med jevne mellomrom

Det er dessverre slik at hackere og kriminelle kan få ut informasjon av deg via e-posten din. Så lite som at man åpner en lenke er nok til at de kan få tilgang til e-posten og dermed alt innhold. Det samme gjelder om man åpner SMS, selv om dette fungerer på en litt annen måte. Bytter man passordet med jevne mellomrom, så kan man redusere sjansen for å bli utnyttet. Bruker man en autentisering vil man dessuten gjøre det enda vanskeligere for uvedkommende å få tak i dataene dine.

Ikke gå på tilbud som er for gode til å være sanne

Noen tilbud er så gode at du tror du har skutt gullfuglen. Men det kan være en falsk nettbutikk du har truffet på. Med store rabatter og priser som er så gode at du nesten ikke tror det, så er det nok en falsk nettbutikk med en betalingsknapp. Det man kan gjøre er å sjekke omtaler denne butikken har fått eller sjekke om nettadressen ligner en kjent nettbutikk. Dessuten er nettbutikker i dag pliktige til å bruke sikre nettsidene sine med kryptert kommunikasjon.

Dersom du har gjort noen av disse tingene eller føler på deg at noe er galt, så er det ikke for sent å unngå å bli svindlet. Det kan være at du ikke mottar forsendelsene eller at beløp har blitt trukket fra kontoen din. Det første du må gjøre er å slette bankkortet og få banken til å sende et nytt. Det har nye detaljer som er ukjent for svindlerne.

Trygg med handling i nettbutikk

Det er mange fordeler med nettbutikker og når man bruker internett riktig så er det også en fordel for deg. Først og fremst lavere priser, større utvalg og tilgjengelighet enn man kan finne i fysiske butikker.

Husker man på å trygge sin nettbruk med tiltakene vi har nevnt, så blir også sikker netthandel noe man kan stole på.

De siste nettbutikkene


Kategorier


Siste nyheter


Siste pressemeldinger


Siste artikler


Tilfeldig valgt nettbutikk

Studio EBN
STUDIO EBN ble grunnlagt i 2013 av Elisabeth Benonisen og holder til i Bodø, like nord for polarsirkelen. Vi lager ansvarlige, håndlagde vesker og tilbehør inspirert av den rå naturen.

Les mer Besøk

Statistikk

Antall nettbutikker: 1338

Samarbeidspartnere

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla

Epost: hei@braadland.no
Org nr 912 503 097

Om Nettbutikk365.no