Hjem | Artikler | De norske nettbutikkene i tall – salg, produkter og tjenester

De norske nettbutikkene i tall – salg, produkter og tjenester

Siden norske nettbutikker popper opp i større og større grad, så må det bety at det er både lukrativt og ganske innbringende bransje å jobbe i. Ikke bare er det en måte å omstille seg på, men også en måte å starte helt fra null. Både miljøkriser, eiendomspriser, strømpriser og stadig oppfordringer om å komme opp med ny innovasjon, har stor betydning på hvorfor så mange ser nettbutikker som en mulighet.

Forfatter: Redaktør
Publisert: 24.01.22

Likevel er det noen segmenter som er mer populære enn andre. Ved å se på oversikter over de aller mest populære nettbutikkene i Norge, kan vi finne ut hvilke segmenter som er mest populære. Ifølge NHO Service og Handel har netthandelen økt med over 25% det siste året. Samtidig handler nordmenn under 20% av all varehandel på nett. Ifølge E24 handlet vi for over 105 milliarder kroner på nett i 2017. La oss se på hva vi fant ut.

De mest populære nettbutikkene

Ser vi på de mest populære nettbutikkene, så kan vi se på antall besøkende. Man kan også se på hvilke nettbutikker som omsetter for mest. Hva som er mest interessant er vanskelig å si, men begge gir deg en god oversikt. Hvorfor kan dette være interessant for deg? Jo, en av grunnene til det, er at du kan få gode ideer av å se på nettbutikkene og starte din egen nettbutikk. Her er listene over de mest besøkte og største nettbutikkene:

De mest besøkte nettbutikkene:

 • Elkjøp 34,8 millioner
 • Komplett 27,1 millioner
 • Biltema 19,7 millioner
 • XXL 14,1 millioner

Nettbutikker med størst omsetning:

 • Elkjøp 12 mrd. kr
 • Komplett 7,6 mrd. kr
 • Power 5,3 mrd. kr
 • Tufte Wear 90 mill. kr

De mest populære produktene

Det kan også være interessant for deg å vite hvilke produkter som er mest populære blant norske forbrukere. Går du med en drøm om å starte nettbutikk, så kan nisjer være smarte å kjenne mer til.

 • Elektronikk (Komplett og Elkjøp)
 • Skjønnhet og helse (Apotera.no og Bilvakker.no)
 • Sportsklær (Fjellsport og XXL)
 • Hjem og hageutstyr (Plantasjen og Ikea)

De mest populære tjenestene

Tjenester kan også handles på nett. Spesielt opplevelser som feriereiser er populære. Selv om bransjen har blitt hardt rammet av nedstenging og pandemi, så er handelen likevel høy. Men også andre tjenester er populære.

 • Feriereiser (Norwegian.no, Ving.no)
 • Hotell (Coop.no, Thonhotels.no)
 • Opplevelser (Truestory, Youwish)

Hvordan bli en nett-vinner?

Det som er det mest utrolige, er at alle har muligheten til å lage Norges beste nettbutikk. Det handler ikke kun om produktene eller tjenestene, tilbudene og etterspørselen. Det handler også om hvor flink man er med å optimalisere nettbutikkene sine. Lager man nettbutikken slik at søkemotoren godkjenner og anerkjenner dem, vil de rangere høyere i søkemotoren, og de vil kunne bli populære av den grunn. Likevel er verdier som kvalitet, pris, kundeservice og brukervennlige nettbutikker svært viktige for å lykkes. En trend er at dagligvarehandel er på vei oppover for nettbutikker.

Konklusjon

Det fins stadig flere norske nettbutikker, og flere vil det komme. Det er vanskelig å finne valid informasjon om slike ting som tall, salg, produkter og tjenester. Likevel ser vi med glede at mange av de største nettbutikkene vi kjenner til i Norge, også har røtter fra Norge. De er skapt av norske gründere som har sett ett potensial som de har utnyttet.

Små ideer har nå blitt til store konsern, slik som Brandsdal Group, EQT Partners Group, Komplett Group for å nevne noen. De omsetter for milliarder av kroner hvert år, både i fysiske butikker, nettbutikker og på børsen. De har gitt drømmene sine vinger, og startet eventyr som ingen kunne forutsett. Så hva venter du på?

De siste nettbutikkene


Kategorier


Siste nyheter


Siste pressemeldinger


Siste artikler


Tilfeldig valgt nettbutikk

Expedia
Alt du trenger til drømmeferien samlet på ett nettsted. Bestill en leiebil eller flyreise sammen med oppholdet ditt og spar mer. Søk med våre fleksible alternativer og finn noe som passer dine behov.

Les mer Besøk

Statistikk

Antall nettbutikker: 1338

Samarbeidspartnere

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla

Epost: hei@braadland.no
Org nr 912 503 097

Om Nettbutikk365.no