Hjem | Artikler | Norges første nettbutikk

Norges første nettbutikk

For å se litt på historien til nettbutikker i Norge, så har vi tatt for oss den aller første nettbutikken her til lands. Det som er sikkert er at det var mange som prøvde seg allerede tidlig på 90-tallet, men like mange som måtte gå slukøret hjem til prosjekttavla. Man må gå helt tilbake til 1996 for å finne starten på eventyret, i en tid da Alta Vista og Netscape var vanlige uttrykk, og de fleste slet med å få nettilgang med modemet. Det var ingen ringere enn Komplett som var først ute. Den lille bedriften som ble startet som et prøveprosjekt, har i dag blitt Skandinavias ledende stjerne innenfor Retail og detaljhandel av elektronikk og datautstyr.

Forfatter: Redaktør
Publisert: 16.12.21

Med tanke på den enorme teknologiske utviklingen vi har sett de siste 25 årene, så er det ingen tvil om at gründerne bak selskapet gjorde alt rett allerede tilbake i 1991 da de startet selskapet Norek som senere fikk det komplette navnet vi kjenner i dag.

Komplett logo

Hva er Komplett i dag?

I dag er Komplett et internasjonalt konsern som omsetter for over 10 mrd. i året, er børsnotert og har eget kredittkort. De setter navn på idrettsarenaer og har utvidet med avdelinger i Sverige og Danmark. De kjøper stadig vekk opp fremadstormende selskaper og inkorporerer dem inn i gruppen. De har over 800 ansatte og et lager på 21.000 kvadrat utenfor Sandefjord.

Men først og fremst er selskapet nettbutikken komplett.no. Det er her de har samlet sine nesten 2 millioner faste kunder. Og det er flere grunner til at de har fått det til. En ting er prisene og betalingsmetodene, for både privat og bedriftskunder. Det andre og mest essensielle er selve nettbutikken. Den er for det første svært enkel å navigere på, med sin hovedmeny og sin sidebar.

For det andre så inneholder butikken det folk vil ha, trenger av tilbehør og det de ikke visste det ville ha. Nettbutikken er svært brukervennlig, hvor man enten som privat eller bedriftskunde oppretter en konto. Delbetaling og kredittkort har nok også hatt noe å si for den enorme suksessen nettbutikken har sett.

Hvorfor er Komplett er godt eksempel til etterfølge?

Man kan godt si at Komplett har hatt en fordel som man aldri vil kunne dra nytte av igjen. Akkurat som dem som fant gull i Klondike på 1800-tallet, eller de som minet noen hundre Bitcoin i 2011 på gutterommet, var også komplett først ut med nettbutikk. Men det er ikke noe vits å fortvile.

For det er mye potensiell gevinst for dem som setter i gang med en nettbutikk i dag. Det er bare å se på den økte aktiviteten på nett de siste årene. Det har blitt enda mer klart at nettbutikker har kommet for å bli, og med stadig bedre løsninger, så er det egentlig bare å hive seg på bølgen.

Hva kan man lære av Komplett.no?

Det er mye å lære av historien til nettbutikken komplett.no. Det er ingen tvil om at det ligger mye hardt arbeid bak suksessen deres. Men det å innføre et kunderelasjonsprogram (ERP), slik som de selv gjorde svært tidlig, har vært med på å stadfeste en robust bunnlinje. Ved å bruke en nettsidebygger for e-handel (eCommerce), så har de lansert en nettbutikk som skaper mer salg. Blant annet gjennom trakter, som leder kunder til det produktet de ser etter.

I dag flyter komplett.no av seg selv, da navnet er like sterkt som stål. De kan nå konsentrere seg om å levere høykvalitets produkter til konkurransedyktige priser, noe de er ledende i markedet på. Vet man ikke hva man skal holde på med, så er nettbutikk noe å tenke på!

De siste nettbutikkene


Kategorier


Siste nyheter


Siste pressemeldinger


Siste artikler


Tilfeldig valgt nettbutikk

Merkmini
Navnelapper til klær og utstyr. Våre navnelapper er selvklebende og strykefrie. Det vil si at du enkelt fester dem til klær eller utstyr ved å klistre dem på. Vi anbefaler at du fester lappen på en tørr og ren overflate. På klær passer vaskelappen eller klesmerket godt. Press godt til underlaget og vent i minst 24 timer før du eventuelt vasker klesplagget eller utstyret den er festet til. Navnelappene tåler 60 grader i både vaskemaskin, høyeste temperatur i oppvaskmaskin, koking, steriliseringsmaskin, mikrobølgeovn, tørketrommel og 250 grader i stekeovn. Navnelapper fra Merkmini.no tåler høy slitasje og aktiv bruk over lengre tid. De er laget av slitesterkt og elastisk vinyl. Selve trykket på navnelappen er meget slitesterkt. Størrelsen på er ca 30 mm brede og 13 mm høye (som er normal størrelse) og selges på ark med 120 navnelapper per ark.

Les mer Besøk

Statistikk

Antall nettbutikker: 1339

Samarbeidspartnere

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla

Epost: hei@braadland.no
Org nr 912 503 097

Om Nettbutikk365.no