Hjem | Artikler | 1 av 3 mennesker har blitt svindlet når de bestiller reise eller drar på ferie

1 av 3 mennesker har blitt svindlet når de bestiller reise eller drar på ferie

Ettersom sommeren nærmer seg, vil millioner av voksne føle lysten til å utforske nye steder og slappe av i utlandet et sted.

Forfatter: Redaktør
Publisert: 19.06.23

Men i ny forskning fra McAfee Corp, som er en global leder innen digital beskyttelse, vises en sjokkerende statistikk: 1 av 3 personer har blitt lurt når de enten bestiller eller drar på reise. Midt i reise-entusiasmen, gir denne urovekkende statistikken en edruelig påminnelse om de potensielle fallgruvene ved vår digitalt drevne verden.

Mange er mer påpasselige med sikkerheten sin når de skal handle på nettet, men det er like viktig å tenke på sikkerheten til enhetene man tar med seg på reiser. Vi har derfor gått i dybden i rapporten fra McAfee for å se nærmere på hva du kan gjøre for å beskytte deg før du skal ut på tur.

Reisesvindel i den digitale tidsalderen

I reiseundersøkelsen "Safer Summer Holidays", undersøkte McAfee 7 000 personer i syv land, og fant at 30 % av voksne har enten blitt offer for nettsvindel når de har prøvd å spare penger på reisebestillinger, eller kjenner noen som har. Siden de fleste bestiller reisene sine på nettet (94 %), har svindlere rikelig med muligheter til å bedra uvitende reisende.

Reisesvindel kan ha mange former. 14 % av alle voksne har blitt lurt til å utføre betalinger gjennom falske nettsider, mens 18 % har fått identiteten stjålet når de har bestilt reiser på nettet. Skremmende nok hadde noen av disse ofrene delt personopplysninger på falske nettsteder, inkludert passdetaljer og fødselsnummer.

Rapporten avslører en bekymrende trend: Selv om de var klare over de potensielle digitale truslene, innrømmet 48 % av de spurte i undersøkelsen at de er mindre bevisste på sikkerhet når de er på ferie. I jakten på de beste tilbudene, risikerer reisende å falle for tilbud som virker for gode til å være sant.

E-postens rolle i svindel

E-post er et verktøy som ofte brukes ved reisesvindel. Cyberkriminelle bruker ofte phishing-e-poster eller lager falske nettsteder for å lure folk til å klikke på lenker som gir dem skadelig programvare. Denne teknikken er overbevisende og effektiv. Et attraktivt reisetilbud i innboksen din kan se legitimt og fristende ut, men å klikke på lenken kan ha alvorlige konsekvenser.

Det er derfor svært viktig å undersøke e-postmeldinger nøye. Hvis du blir bedt om å klikke på en lenke i en e-postmelding, selv om reisetilbudet høres uimotståelig ut, er det best å unngå å samhandle med meldingen i det hele tatt. For å forsikre deg om at tilbudet er legitimt, bør du alltid besøke kilden direkte, og kun bestille reiser hos anerkjente selskaper.

Styrking av nettsikkerheten med VPN

En VPN (Virtual Private Network) er et kraftig verktøy som kan forbedre din digitale sikkerhet betydelig. VPN-en krypterer trafikken din på internett, noe som gjør at nettaktiviteten din skjules for potensielle snokere. Dette gjør at du trygt kan utføre oppgaver som bruk av banktjenester, netthandel og surfing, selv når du benytter åpne Wi-Fi-nettverk.

En VPN fungerer ved at det opprettes en kryptert tunnel mellom enheten din og en ekstern server. Dette gjør enheten din “usynlig”, og nettsiden du besøker vil kun registrere den eksterne serveren. I tillegg vil den forhindre at du etterlater deg sensitiv informasjon når du surfer på internett. Frihet på nettet med en VPN er særlig nyttig i områder der det er betydelig overvåkning og sensur fra myndighetene. For deg som skal på ferie, kan dette forhindre at hackere får tilgang til nettbank, e-postkontoer og annen sensitiv informasjon du har på enheten.

Til tross for de betydelige fordelene bruker bare 50 % av de spurte en VPN når de er på ferie. For de som gjør det, er 20 % kun interessert i å streame geo-spesifikt innhold. Det er viktig å huske at en VPN gjør mye mer enn å omgå geografiske blokkeringer. Den spiller en avgjørende rolle for å beskytte persondata og aktivitet på nettet. Vårt beste tips vil derfor være at man aktiverer en VPN allerede når man forlater hjemmet, og ha den påslått under hele reisen.

Oppsummering

Å planlegge en ferie skal være hyggelig, ikke en kilde til stress eller bekymring. Men i en stadig mer digital verden, er det svært viktig å være årvåken i forhold til potensielle svindelforsøk på nett. Ved å være forsiktig med e-poster, bruke en VPN og andre sikkerhetstiltak, kan du legge ut på sommereventyret ditt med en følelse av trygghet og ro. Videre er det viktig å stille seg kritisk til tilbud som er “for gode til å være sant", da disse ofte er nettopp det.

De siste nettbutikkene


Kategorier


Siste nyheter


Siste pressemeldinger


Siste artikler


Tilfeldig valgt nettbutikk

Gents
Størst sortiment innen mannlig livsstil. Alt du behøver innen barbering, skjegg, og hudpleie. Eksperter på nisjeparfyme.

Les mer Besøk

Statistikk

Antall nettbutikker: 1339

Samarbeidspartnere

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla

Epost: hei@braadland.no
Org nr 912 503 097

Om Nettbutikk365.no