Hjem | Artikler | Tips til deg som vil starte egen nettbutikk

Tips til deg som vil starte egen nettbutikk

Denne artikkelen inneholder kommersielt innhold. Karrierevalg er vanskelig. Plutselig går tiden, og du føler ikke helt at du lever den drømmen du så for seg. Noen trives i en 8-16 jobb, mens andre har en indre drøm om å bli sin egen sjef. Hvis du sitter med en god ide til en nettbutikk, men er usikker på hvordan du skal starte, så har du kommet til rette sted - vi gir deg nemlig her våre aller beste tips.

Forfatter: Redaktør
Publisert: 23.11.22

Tips til deg som vil starte egen nettbutikk

Start med deg grunnleggende

Det kan være vanskelig å vite hvor du skal starte når du skal lage din egen nettbutikk. Det er noe som må ligge til grunn. Først og fremst anbefaler vi deg å finne et godt navn og domene til nettbutikken din, det skal være et navn som er enkelt å huske og som samtidig passer til det konseptet du skal ha.

Deretter må du bygge opp nettbutikken din. Det finnes mange gode netthandelsplattformer der ute som gjør jobben din mye enklere. Du kan få skreddersydde pakker, eller finne løsninger hvor du gjør minimalt - og du kan få teknisk hjelp når du trenger det.

Det er mange detaljer i logistikk

Det å drive nettbutikk trenger ikke å bety at du må ha et stort og uendelig lager med varer liggende. Start helt i det små - men det aller viktigste er at du finner ut av de gode logistikkmulighetene du skal benytte deg av, før du begynner å selge varer. Det er nemlig utrolig mange tråder som skal spille sammen når du begynner en nettbutikk, og det er en del detaljer du ofte ikke tenker over. Dette kan være detaljer som:
  • Hvilke betalingsmetoder skal jeg bruke?
  • Hva er fraktalternativene og -prisene?
  • Hvordan kan kunder returnere varer enkelt?
  • Hvor mye varer skal jeg ha på lager?

Finn din stil

Vi ønsker alle å handle fra nettbutikker som vi identifiserer oss med og som fremstår som seriøse. Når du begynner å få de praktiske mulighetene på plass, bør du begynne å tenke over hvilken stil og inntrykk du ønsker å vise. Dette kan være alt fra hvordan bildene av produktene skal være, hvordan du best kan skrive beskrivelser rundt produktene og hvilke behov du ønsker å oppfylle for kundene.

Dersom målgruppen din er mye på sosiale medier, bør du også bygge en tilstedeværelse der, sånn at veien fra inspirasjon til handel blir kortere for potensielle kunder. Vi vet at det er både skummelt og vanskelig å starte opp noe eget, men ved å være litt bedre forberedt så vil du i hvert fall kunne legge et godt grunnlag. Det tar tid å bygge en egen nettbutikk, men friheten og erfaringen det kan gi deg kan gjøre det hele verdt det.

De siste nettbutikkene


Kategorier


Siste nyheter


Siste pressemeldinger


Siste artikler


Tilfeldig valgt nettbutikk

C1
C1.no er en norsk nettbutikk med et stort utvalg av krystall lamper & belysning. Her finner du eksklusive lysekroner, plafonder og takpendler til hjemmet.

Les mer Besøk

Statistikk

Antall nettbutikker: 1339

Samarbeidspartnere

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla

Epost: hei@braadland.no
Org nr 912 503 097

Om Nettbutikk365.no