Hjem | Artikler | Mangfoldet på internett – nisjebutikker på nett

Mangfoldet på internett – nisjebutikker på nett

Internett er bra på så mange måter. Ikke bare knytter det oss alle tettere sammen, gir oss de aller beste tipsene og lar oss automatisere en hel del arbeid. Internett er også åpent for alle. Nisjebutikker som ellers aldri ville hatt noe mulighet, popper opp som kaniner av en flosshatt. Vel, så magisk er det nok likevel ikke.

Forfatter: Redaktør
Publisert: 04.01.22

Håndverk og tradisjon

Noe av det aller mest moderne er faktisk det som er umoderne. Det vil si, vi søker stadig mer mot våre røtter og tradisjonsrike håndverkskunster. For nå er det vel ikke lenger bare stoff og stil som gjelder når stadig flere hiver seg på strikkebølgen eller ølbrygging.

Slike nettbutikker kan oppstå uten noen spesiell målsetning om salg, men heller som blogger som forteller om gamle metoder og antikvitetiske maskiner. Men på grunn av noen helt elementære knapper, så kan interesse bli til lesere, og lesere bli til salg. Og slike håndverk fins det mange av:

  • Strikking
  • Sying
  • Kurvfletting
  • Brygging
  • Lafting
  • Båtbyggerkunst
  • Gamle maskiner
  • Hovslager

Dette er bare et lite utvalg av tradisjonsrike yrker som igjen har blitt populære. Og som for dem også kan føre til inntekt for deg.

Nye teknologier

Men internett har også mye andre nisjebutikker å by på. Spesielt den nye teknologien fører med seg masse moro. Vi tenker da spesielt på ting som har kunstig intelligens og som kan utføre dørgende kjedelig husarbeid. Støvsugere, gressklippere, vaskemaskiner, you name it…

Det som er spennende er at Norge har mange utviklere og ingeniører. De har gitt oss undersjøiske droner, læringsbaserte spill for skoler og institusjoner, utstyr til romferder og mye mer.

Myndighetene har støtteordninger for at nordmenn skal fortsette å utvikle og forske. Og en ting som ikke lenger er en sær nisje, er bærekraftige løsninger. Nettbutikker som har en miljøvennlig tilnærming, har gode muligheter.

Bærekraft og miljøhensyn

Vi ser mange nettbutikker dukke opp og forsvinne like fort. Men noen av dem lykkes der andre feiler. Med tanke på myndighetenes plikt til å følge opp Paris-avtalens målsetninger innen 2030. De som klarer å komme opp med nye spennende løsninger som kan bidra til dette vil garantert bli oppdaget, beæret og etterspurt.

Det er mye spennende som skjer i denne nisjen nå. Det er alt fra produkter til husholdninger til store industriselskaper. Det man må huske på er at Norge er i en særstilling til å gjøre det grønne skiftet bedagelig. Når vi samtidig vet at det må skje, så er det enkelt å tenke omstilling for nettbutikker også.

De viktige bidragene

Nisjebutikker er nisjebutikker av en grunn. De har ofte er lite publikum og selger ting nesten ingen har hørt om. Det kan være 3D-printing av de merkeligste ting eller nettbutikker for Navnelapper, tannbleking eller bambusundertøy.

Alt i alt

For å oppsummere så er det mange flere nisjebutikker på nett enn i den virkelige verden. En grunn til det er at man så å si kan bygge opp en nettbutikk uten kompetanse, rike onkler eller et flott dataprogram. Man kan starte nesten fra scratch og jobbe seg oppover. Norske nettbutikker er viktigere enn noen gang, og det kan vi takke korona for. Men det er et tegn på at vi kan omstille oss, og det er bra for forbrukerne. Vi er spente på å se alle de nye nettbutikkene som dukker opp, og som vi kan legge til i listen vår. For med handel på nett blir hverdagen vår mye enklere.

De siste nettbutikkene


Kategorier


Siste nyheter


Siste pressemeldinger


Siste artikler


Tilfeldig valgt nettbutikk

Bauhaus
Hos BAUHAUS får du alt under et tak - vi tilbyr bransjens største utvalg til både proff- og privat kunder.

Les mer Besøk

Statistikk

Antall nettbutikker: 1334

Samarbeidspartnere

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla

Epost: hei@braadland.no
Org nr 912 503 097

Om Nettbutikk365.no