Hjem | Pressemeldinger | Klarnas globale vårlansering: Ny app med AI-dreven feed, gratis shoppingassistent og nye løsninger for butikker og innholdsskapere

Klarnas globale vårlansering: Ny app med AI-dreven feed, gratis shoppingassistent og nye løsninger for butikker og innholdsskapere

En helt ny Klarna-app og smarte tjenester som både hjelper deg å finne det du ønsker og å videreselge det du ikke trenger. Det var blant nyhetene da den globale shopping- og betalingstjenesten i dag hadde sin halvårige Spotlight produktlansering.

Forfatter: Klarna
Publisert: 25.04.23

Klarnas globale vårlansering: Ny app med AI-dreven feed, gratis shoppingassistent og nye løsninger for butikker og innholdsskapere

Andre nyheter som ble presentert på Spotlight Spring er verktøy for butikker og innholdsskapere som skal engasjere publikum mer effektivt. Målet er å bidra til fremtidens shoppingopplevelse – som skal være personlig, enklere og bedre.

Ny Klarna-app med AI-dreven shoppingfeed

Med nytt design er det enklere enn noensinne å shoppe og holde styr på din personlige økonomi. Appen er nå delt inn i fem logiske faner: «Handle», «Kjøp», «I butikk», «Budsjett» og «Profil». Det er enklere for forbrukere å finne det de vil ha til de beste prisene, samtidig som de hele tiden enkelt har full oversikt over sitt eget forbruk.

Den nye AI-drevne discovery shopping feed gir uendelig mange personlige og relevante produktanbefalinger.  Feeden oppdateres i sanntid med en rekke produkter og tilbud. Anbefalingene blir stadig mer skreddersydde ettersom den lærer seg mer om brukerens preferanser. Sammen med Klarnas nylig lanserte prissammenligningstjeneste, som hjelper forbrukeren med å finne det riktige produktet til den beste prisen, vil dette ytterligere bidra til å gjøre appen til et startsted for alle kjøp.

Klarna har også nylig jobbet med OpenAI for å gi bedre og mer personlige produktanbefalinger til brukere som spør ChatGPT om shoppingråd eller inspirasjon. Klarna var den eneste europeiske fintech-virksomheten som inngikk partnerskap med ChatGPT.

Spør Klarna, din egne personlige shoppingassistent

Ifølge en fersk Klarna-undersøkelse ønsker hele 77 prosentav nordmenn en tjeneste hvor de kan snakke med en personal shopper for å få mer informasjon når de handler på nett.Dette er «Spør Klarna.»

«Spør Klarna» er en gratis og personlig shoppingtjeneste som gir forbrukere tilgang til personal shoppers via chat eller video i Klarna-appen eller på Klarna.com. Klarnas team med shopping-eksperter hjelper forbrukerne med å finne de riktige produktene – i første omgang blant tusener av produkter og merkevarer i luksussegmentet. Snart vil tilbudet utvides til flere vertikaler. Med denne tjenesten setter Klarna en ny standard for netthandel – hvor forbrukerne kan ta informerte valg med råd fra troverdige eksperter – alt fra sin egen sofa.

Skaper smoooth bruktsalg

Miljøhensyn og et ønske om å handle billigere har ført til en økende trend med å kjøpe og selge brukt. Ifølge en Klarna-undersøkelsen oppgir mer enn 3 av 10 nordmenn (31 %) at det nå er mer sannsynlig at de selger noe brukt enn for ett år siden. 

Den nye videresalgsfunksjonen i Klarnas app gjør det raskere og enklere å legge ut produkter for salg på markedsplasser fordi både bilder og produktdetaljer i annonsen blir forhåndsutfylt. For å videreselge et produkt du tidligere har kjøpt med Klarna, så trykk ganske enkelt på videreselg fra din ordreoversikt i appen. Med få tastetrykk kan du så videreselge et produkt du tidligere har kjøpt med Klarna. Dette gjør det langt mindre krevende å legge ut et produkt for videresalg, og er bra for både forbrukerens lommebok og miljøet.

I dag er denne tjenesten tilgjengelig i Sverige, i et samarbeid med den største videresalgsplattformen i Norden, Tradera. Etter planen skal denne tjenesten også snart lanseres med andre partnere i andre markeder rundt i verden.

Ads Manager: En effektiv ny måte å nå verdens beste forbrukere

Klarna jobber også med å skape nye muligheter for butikker å komme i kontakt med de riktige forbrukerne på riktig tid. I tillegg til de mange marketing- og annonseløsningene som Klarna tilbyr, introduserer de Ads Manager, en selvbetjeningsløsning for butikker.

Ads Manager tar i bruk Klarnas førstepartsdata slik at butikkene kan nå rett kjøper til rett tid, samtidig som de sikrer at forbrukere får en mer relevant shopppingopplevelse. Plattformen tilbyr merkevarer en enklere og mer effektiv måte å annonsere på – fra oppretting av annonse og målgrupperetting, til rapportering i plattformen for å optimalisere kampanjen.

Klarna har fått en rekke nye butikker som partnere fordi de ønsker å få disse tjenestene, og økte sine inntekter fra markedsføring med hele 131 prosent. Med denne nye løsningen er selskapet godt plassert til å bli en stor aktør i annonsemarkedet for retail. Takket være sin unike posisjon mellom forbruker og butikk, skaper Klarna resultater for butikkene samtidig som de kontinuerlig forbedrer kundeopplevelsen.

Creator Shops, en ny og viktig shopping-destinasjon

Stadig flere har sosiale medier som sin viktigste inspirasjonskilde for shopping, men det kan være utfordrende å finne igjen produktene.  Innhold er spredd i flere kanaler, og reisen fra å se til å kjøpe er uforutsigbar. Samtidig må innholdsskapere ofte svare på spørsmål som «Hvor er det fra?» og «Hvor kjøpte du det?»

Med Creator Shops gir Klarna sitt voksende nettverk av innholdsskapere muligheten til å lansere sine egne utstillingsvinduer på Klarna.com, og verktøyene som skal til for å levere en god shoppingopplevelse. Ved å ta i bruk Klarnas Creator Platform, kan innholdsskapere anbefale produkter fra tusenvis av merker og dele videoer og bilder det kan handles fra. De kan også dele sine personlige butikker i egne sosiale kanaler. Dette gjør det enklere for forbrukere å finne og handle produktanbefalinger på ett sted.  

Siden det er mulig å lenke til hvert enkelt produkt, kan også innholdsskapere øke sin inntjening fra en enkelt post på en sosial media-plattform, ved å gi følgerne mulighet til å klikke seg inn i butikken deres og kjøpe. Snart vil også innholdsskapere få muligheten til å dele innholdet med millioner av forbrukere i Klarnas app for enda bedre rekkevidde.

Lovisa Barkman, innholdsskaper, Sverige:

«Når det kommer til å lage innhold til mine sosiale kanaler, har Klarnas Creator Platform vært en game-changer. Med tilgang til sanntidsinnsikt kan jeg lage mer av innholdet som jeg vet mine følgere elsker. Med den nye Creator Shops har jeg en dedikert plass til å dele produktanbefalingene mine, noe som gjør det enklere for publikummet mitt å bla gjennom og kjøpe den nyeste looken min.»

Sebastian Siemiatkowski, medgründer og CEO i Klarna:

«I løpet av de siste 18 årene har vi blitt en global shoppingdestinasjon med smarte verktøy for forbrukere fra hele verden. Vår AI-drevne discovery shopping-feed er den neste evolusjonen i Klarnas app mot å gjøre den til startpunktet for alle innkjøp. Dette er en videreutvikling av flere AI-initiativer, og gir forbrukerne mer personalisering enn noensinne.De nye verktøyene vi lanserer i dag vil skape en rikere og bedre opplevelse for alle, samtidig som det skaper store muligheter for butikkene til å vokse.»

For å lære mer om disse nye produktene: Klikk her

Til redaksjonen:

Klarnas siste produkter er tilgjengelig i utvalgte regioner. Som en del av lanseringsstrategien vil produktene komme til nye regioner i løpet av året. Til Norge kommer i første omgang den nye Klarna-appen, men ikke discovery feed.


De beste nettbutikkene


Nettbutikker i kategorien Apotek
ApotekSe alle (7 stk.)

Nettbutikker i kategorien Auksjoner, markedsplasser
Auksjoner, markedsplasserSe alle (7 stk.)

Nettbutikker i kategorien Barneutstyr
BarneutstyrSe alle (36 stk.)

Nettbutikker i kategorien Bil, båt og motor
Bil, båt og motorSe alle (62 stk.)

Nettbutikker i kategorien Billettbestilling
BillettbestillingSe alle (5 stk.)

Nettbutikker i kategorien Blomster
BlomsterSe alle (6 stk.)

Nettbutikker i kategorien Briller og kontaktlinser
Briller og kontaktlinserSe alle (11 stk.)

Nettbutikker i kategorien Bygg og jernvare
Bygg og jernvareSe alle (8 stk.)

Nettbutikker i kategorien Bøker og magasiner
Bøker og magasinerSe alle (28 stk.)

Nettbutikker i kategorien Data
DataSe alle (41 stk.)

Nettbutikker i kategorien Dating og erotikk
Dating og erotikkSe alle (16 stk.)

Nettbutikker i kategorien DVD og Blu-Ray
DVD og Blu-RaySe alle (1 stk.)

Nettbutikker i kategorien Dyrebutikker
DyrebutikkerSe alle (32 stk.)

Nettbutikker i kategorien Elektronikk
ElektronikkSe alle (26 stk.)

Nettbutikker i kategorien Foto og video
Foto og videoSe alle (13 stk.)

Nettbutikker i kategorien Gaver og gadgets
Gaver og gadgetsSe alle (23 stk.)

Nettbutikker i kategorien Gull, juveler og klokker
Gull, juveler og klokkerSe alle (31 stk.)

Nettbutikker i kategorien Helse og helsekost
Helse og helsekostSe alle (67 stk.)

Nettbutikker i kategorien Hobbyartikler
HobbyartiklerSe alle (91 stk.)

Nettbutikker i kategorien Hudpleie og kosmetikk
Hudpleie og kosmetikkSe alle (54 stk.)

Nettbutikker i kategorien Hus og hjem
Hus og hjemSe alle (195 stk.)

Nettbutikker i kategorien Klær og mote
Klær og moteSe alle (207 stk.)

Nettbutikker i kategorien Kontorrekvisita
KontorrekvisitaSe alle (12 stk.)

Nettbutikker i kategorien Kunst og antikviteter
Kunst og antikviteterSe alle (7 stk.)

Nettbutikker i kategorien Leker
LekerSe alle (13 stk.)

Nettbutikker i kategorien Mat og drikke
Mat og drikkeSe alle (44 stk.)

Nettbutikker i kategorien Mobil og telefoni
Mobil og telefoniSe alle (20 stk.)

Nettbutikker i kategorien Musikk
MusikkSe alle (6 stk.)

Nettbutikker i kategorien Radio, TV og Hi-Fi
Radio, TV og Hi-FiSe alle (8 stk.)

Nettbutikker i kategorien Reise og reiseeffekter
Reise og reiseeffekterSe alle (40 stk.)

Nettbutikker i kategorien Sport og friluftsliv
Sport og friluftslivSe alle (203 stk.)

Nettbutikker i kategorien Utenlandske
UtenlandskeSe alle (16 stk.)

De siste nettbutikkene


Kategorier


Siste nyheter


Siste pressemeldinger


Siste artikler


Tilfeldig valgt nettbutikk

Watski
Størst på båtutstyr på nett. Båtutstyr og seilutstyr på nett. Watski er ledende nettbutikk i Norden innen båtutstyr. Rask levering, trygg betaling og utmerket service. Bredt sortiment, sterke varemerker og et prisverdig grunnsortiment for nordiske båteiere. Fri frakt over 1500,- 30 dagers åpent kjøp.

Les mer Besøk

Statistikk

Antall nettbutikker: 1339

Samarbeidspartnere

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla

Epost: hei@braadland.no
Org nr 912 503 097

Om Nettbutikk365.no