Hjem | Artikler | Handle på nett fra mobilen – den nye hverdagen

Handle på nett fra mobilen – den nye hverdagen

Mobil netthandel har opplevd en betydelig utvikling de siste årene, og dette har ført til store endringer i hvordan vi handler på nettet. Fra å være et nisjemarked for noen få teknologientusiaster, har mobil netthandel nå blitt en sentral del av e-handelsbransjen, med en stadig økende andel av handelen som skjer via mobile enheter.

Forfatter: Redaktør
Publisert: 24.03.23

I begynnelsen var mobil netthandel begrenset av teknologiske begrensninger. Mobile enheter hadde små skjermer, begrenset internminne og svakere internettforbindelser enn tradisjonelle PC-er og bærbare datamaskiner. Dette begrenset brukeropplevelsen og gjorde det vanskeligere å gjennomføre kjøp via mobiltelefonen. Men med den raske utviklingen av mobilteknologi har dette endret seg, og mobil netthandel har blitt stadig mer brukervennlig og tilgjengelig.

I dag har mobiltelefonene større skjermer, bedre internminne og raskere internettforbindelser. Dette har gjort det enklere å bla gjennom nettbutikker, gjøre kjøp og utføre betalinger på mobile enheter. Mobilnetthandel har også blitt lettere tilgjengelig på grunn av utviklingen av apper som er spesielt utviklet for mobile enheter.

En annen viktig faktor som har påvirket utviklingen av mobil netthandel er den stadig økende bruken av sosiale medier. Sosiale medier har gjort det enklere å oppdage produkter og tjenester, og mange nettbutikker har også tatt i bruk sosiale medier for å markedsføre sine produkter og tjenester. Dette har gjort det enklere for forbrukere å finne og kjøpe produkter fra sine favorittmerker via mobilen.

I tillegg har utviklingen av mobilbetalingsløsninger også bidratt til utviklingen av mobil netthandel. Mobilbetalinger gjør det enklere å gjennomføre kjøp på mobile enheter, og mange forbrukere foretrekker å bruke mobilbetalinger fremfor tradisjonelle betalingsmetoder. Dette har ført til at stadig flere nettbutikker tilbyr mobilbetalingsløsninger, og at mobil netthandel dermed har blitt enklere og mer tilgjengelig.

En annen trend som har påvirket utviklingen av mobil netthandel er økningen i "showrooming". Showrooming refererer til at forbrukere besøker fysiske butikker for å se på produkter og prøve dem før de kjøper dem på nettet. Med mobiltelefonene kan forbrukere nå enkelt besøke en fysisk butikk, se på produkter og deretter søke etter det samme produktet på nettet. Dette har ført til at mange nettbutikker nå tilbyr spesielle tilbud og rabatter for kunder som viser frem at de har vært i butikken, for eksempel ved å vise frem en QR-kode på mobilen.

Per 2023, så er andelen av våre besøkende her på Nettbutikk365 ca 64% på mobiltelefon, mens 35% er på desktop – og bare 1% er på tablet. Det virker som tablet-markedet er langt på vei "borte", ettersom mobiler har store og gode nok skjermer til å gi en OK opplevelse når man handler på nett.

De siste nettbutikkene


Kategorier


Siste nyheter


Siste pressemeldinger


Siste artikler


Tilfeldig valgt nettbutikk

Alt i helsekost
Denne nettbutikken sender helsekost av høy kvalitet rett hjem i postkassen din. De har ett godt utvalg av utprøvde og kvalitetsikrede produkter. De har også noen butikker i Oslo, som vil ha ett større varelager

Les mer Besøk

Statistikk

Antall nettbutikker: 1339

Samarbeidspartnere

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla

Epost: hei@braadland.no
Org nr 912 503 097

Om Nettbutikk365.no